Līdz sacensībām:
A. Pizika kauss velokrosā 2015.

Par Arvi Piziku Vikipēdija saka: dzimis 1969. gada 12. septembrī Gulbenē, ir bijušais profesionālais Latvijas šosejas riteņbraucējs. Latviju pārstāvējis trijās Olimpiskajās spēlēs, grupas braucienā izcīnot 8., 18. un 22. vietu. Piedalījies četros Tour de France velobraucienos, trīs reizes nobraucot to līdz galam. 1994. un 2000. gadā uzvarējis Latvijas čempionātā grupas braucienā. Strādājis Valmierā par riteņbraukšanas treneri, kā arī bijis komandas La Pomme Marseille sporta direktors. Šobrīd sporta direktors Synenergy Baku kontinentālajā komandā. Riteņbraukšanā trenēties sācis 1981. gada oktobrī Valmieras Bērnu sporta skolā pie trenera Jāņa Siliņa. Vēlāk mācījies Murjāņu sporta ģimnāzijā. 2011. gadā sācis Latvijā popularizēt velokrosu, piedaloties "DPA" velokrosa komandas izveidē un 2012. gadā rīkojot savā vārdā nosauktu velokrosa sacensību seriālu.

No tā izriet, ka šogad A.Pizika velokrosa kauss tiek izcīnīts ceturto reizi. Jāatzīst, ka esam gatavi pilnveidoties un daži no mums ir apņēmušies baudīt pašu XC ierodoties sacensību laukā. Endijs ar Arvīdu pašā sezonas nogalē tika iemēģinājuši trases Jāņkalnā (Smiltenē) un Dīvaliņa pļavās (Valmierā). Panākumi neizpalika, bet kā tas notika, mazs ieskats pašu puišu redzējumā.

Endijs: "Šajās brīvdienās izbaudīju pēdējās gonkas savā pašmāju Smiltenes Jāņkalna trasē. Tā bija tehniska: kalni, asi pagriezieni, trepītes, nobraucieni - viss, kas vajadzīgs priekš šīm sacensībām. Biju ļoti iepriecināts, kaut arī startu sāku no pēdējās rindas, ka ar katru apli apdzinu vismaz 2 cilvēkus un tā ierindojos 6 vietā. Es esmu no tiem, kam patīk kaut kas aizraujošs, azartisks un šī trase bija kā radīta man! Laika apstākļi gan nebija no tiem labākajiem - pirms starta pamatīgi nolija un tomēr  biju noskaņojies iebraukt labā pozīcijā. Svētdien Valmierā, tika aizvadīta otrā sacensību diena. Trase ne pārāk tehniska, bet ar bagātīgiem dubļiem, kas uzreiz velo vadību samazināja par 50%. Organizatori bija parūpējušies par mākslīgajiem šķēršļiem, kurus man nācās pārskriet. Trase šaura, kas apgrūtināja apdzīt lēnākos braucējus, tādēļ grūtāk cīnīties par vietām. Rezultāts līdzīgs kā mājās, bet visā visumā esmu priecīgs par superīgajām brīvdienām!!!''  Endijam Open1 grupā Smiltenē 6.vieta, bet Valmierā 7-tā.

Arvīds: ''Par brīvdienu sacensībām... Man diezgan patika Smiltenes trase, jo bija tehniskāka un grūtāka, salīdzinot ar Valmieras trasi. Pārsvarā šīs sacensības man patīk vērot no malas, taču šoreiz piedalījos, jo nebija auksts un varēja braukt! Trasē pārstāvēju MTB Garkalnes komandas godu, kas rezumējās Smiltenē - Open1 grupā  2.vieta, bet Valmierā Open1 grupā 3.vieta.  Kopumā šķita, ka Valmierā bija vieglāka trase taču gana grūta, īpaši ar to, ka garākas trepes un mākslīgie šķēršļi. Tomēr, ļoti produktīvi pavadītas brīvdienas kopumā!''

Malači puiši, prieks par rezultātiem, domājams iegūta vērtīga pieredze! Paldies sakām Arvīdam par patiešām izdevušos sezonu un daudzajiem pjedestāliem: 4 reizes sajusta uzvarētāja garša, pa divām reizēm iegūta otrā un trešā vieta! Un protams veiksmes jaunajā komandā!

Komandas vārdā,

Atis.

16.11.2015.