Līdz sacensībām:
Sezonas noslēguma pasākums 2018.

Sezonas noslēguma pasākums Siguldā, atpūtas kompleksā ‘’Kaķītis’’ bija kā signāls tam, ka mūsu komandas velo sezona ir galā! Tas ir laiks, kad nesteidzoties varam izvērtēt kā mums ir gājis, gan kā komandai, gan individuāli. Pati sezona ir tik ļoti blīva ar sacensībām, ka nav adekvātas izpratnes par notiekošo. Taču tagad varam analizēt paveikto, izrunāt notikušo un iezīmēt nākotnes virzienus.

Velosports ir tehnisks sporta veids un šeit būtu vietā pieminēt, ka tas ir arī dārgs sporta veids. It sevišķi, ja runa iet par sasniegumiem. Lai tos sasniegtu protams visam apakšā slēpjas ilgstošs darbs ar sevi gan treniņu zālē, gan ārpus tās. Vairāk un vairāk kļūst pieejami dažādi fiziskie un mentālie sportistu formas uzlabošanas treniņi. Bieži vien sezonas gaitā esam iedzīvojušies kādā sporta traumā. Tad nu šis, nosacīti mazais laika sprīdis (ziema) ir tas laiks, kad visiem iespējamajiem veidiem ceļam katrs savu, sportista latiņu - gatavojamies jaunajai sezonai. Katrs savā darbnīcā gatavo savas tehnikas vienības, remontē, uzlabo. Un ir ļoti labi, ja sezonai startējot nevajag domāt par finansiālo stāvokli, jo tur savu artavu ir ielikuši atbalstītāji. Dalības maksas sastāda lielu daļu komandas budžeta un to segšanai ir milzīga nozīme! 

Atgriežoties pie rezultātu apkopošanas, ar prieku pieminam, ka jau pirmajā sezonas sacīkstē pirmais pjedestāls. Artim šogad sezona izdevusies un viņa 3.vieta Ādažu MTB bija tikai sākums. Turpinājumā vēl 7 pjedestāli un 6 reizes augstākais! Latvijas čempionāts MTB XC bija sezonas smagākā sacīkste, taču stiprajā konkurencē 12.vieta realizēta. Jau otro gadu izdevās triumfēt Filter Cup kopvērtējumā savā vecuma grupā.

Jau pagājušogad iezīmējās komandas līdera tēls un šogad tas tikai apliecinājās. Armands ar savu mērķtiecību ir sasniedzis ļoti augstu līmeni un ir lielisks paraugs visiem komandas biedriem. 24 sacīkstes ir viņa kontā šosezon! ‘’Izgaršoti’’ arī pirmie pjedestāli: 2.vieta grupā MT3 ''Jūrmalas MTB velomaratonā'' un 3.vieta grupā V19-34 ''Bānīša kausā''. Pie augstvērtīgākajiem rezultātiem pieskaitāma 46.vieta Apes 100km MTB un 68.vieta Haanja 100km MTB. Lieki teikt, ka abas bijušas grūtākās šosezon. Ne bez nodoma šogad Armands ņēma dalību šosejas sacensībās, kopumā 13, kas ir vairāk kā puse. Tikai viņam pašam zināms kas un kāpēc notika, drīzāk nenotika, lai Vienības velobrauciena sacīkstē stāvētu uz pjedestāla. Lai gan visu laiku bija peletona vadošajās pozīcijās. Sezona mūsuprāt lieliska un to apliecina komandas īpašais apbalvojums iekšējajā konkurencē – ‘’Pedālis’’, kuru viņš ieguva savā glabāšanā līdz nākamās sezonas beigām. Saņemot to, Armands solīja, ka mainīs vēsturi – veiks dubultierakstu uz tā! To arī novēlam!

Tikpat bagāta un aizraujoša sezona mūsu meitenēm. Zane  pārsteidza mūs visus 100km MTB, kur visu sieviešu konkurencē ļoti augstā 3.vieta! Tas ir vēl nebijis gadījums mūsu komandas vēsturē. Tieši vasaras vidū, visiem jau svinot svētkus viņa devās uz sacensībām ‘’Līkloči papardēs’’, kur palika nepārspēta. Savukārt Vivus.lv MTB Maratonā pusmaratona posmos 3 reizes 3.vieta un vēl 3 reizes uzreiz turpat aiz pjedestāla. Sezonu Zane nobeidza ar 1.vietu  grupā FT3 ''Jūrmalas MTB velomaratonā''. Tagad ar nepacietību gaidām nākamo sezonu, jo arī Zane ir ļoti mērķtiecīga un ar milzīgu potenciālu progresam. Otra mūsu komandas pārstāve Sanita pa lielam nāk no šosejas riteņbraukšanas, mtb ir sekundārs aiz tās. Laikam tamdēļ arī augstvērtīgākais rezultāts šosezon tieši tur, Neatkarības dienas velobraucienā Jūrmalā Sanitai 4.vieta. Savedot kārtībā savu tehnisko parku un palielinot dalības skaitu sacensībās, iespējams vēl sagaidīsim patīkamus pārsteigumus no viņas!

Pērn visu sezonu izlaida Jānis, bet nu veselību sakārtojis, lielisku ieguldījumu treniņu posmā paveicis viņš ir atpakaļ. Jau pirmā sacīkste Ventspilī ļāva domāt, ka ‘’viņš ir atpakaļ’’! Jānim raksturīgi ir eksplodēt pareizajā laikā un vietā! Otrais posms Vivus.lv MTB maratonā Tukumā finišā starp 30 labākajiem, tostarp augstvērtīgākais rezultāts komandā. Jāņa paveiktais trasē ļauj komandai komfortabli justies komandu kopvērtējumā cīņās, taču būtiski sarūk, ja sacīkste notiek bez viņa. Turpinājumā gaidām Jāņa pilnas sezonas rezultātus un varbūt iespējamo dalību Latvijas čempionātā vai kādā citā augstas raudzes mačā nākamsezon!

Juris, pēc lieliski aizvadītās iepriekšējās sezonas nedomāja nevienam piekāpties un pārliecinoši virzījās uz priekšu. Ieguldīts gana daudz līdzekļu, arī sagatavošanās starpposmā un savā sezonas pirmajā sacīkstē Tomes MTB bija redzams, ka tas ir tas pats Juris, kas pērn  - pārliecinoši labākais rezultāts komandā! Šogad tika pamēģināti arī citi sacensību formāti: sacīkstes veidotas pēc eliminatora tipa - ātras un īsas ar sarežģījumiem atsevišķos posmos. Tas vainagojās ar panākumiem - 3.vieta MTB V 30 grupā FILTER CUP 2018, sezonas kopvērtējumā. Šogad Jurim arī augstākais pakāpiens ir bijis pa spēkam, šoreiz 1.vieta TV 4 grupā ''Šķūnenieku Kausā''. Būtiska loma viņam bijusi komandu kopvērtējumā Vivus.lv MTB pusmaratona ieskaitē. Nebūtu mums tik augstā 9.vieta, ja nebūtu Jura labie rezultāti!

Joprojām meklējam mūsu labākā šosejas braucēja Aigara pielietojumu savā komandā. Jau esam izanalizējuši sezonas rezultātus un skatāmies nākotnē, kur redzam vairāk lomas viņa potenciāla izmantošanai. It īpaši iet runa par Aigara dalību sacīkstēs, kur nepieciešams komandas kopvērtējums. Vēl labāk, ja tas ir šosejas profils.

Visu ziemu trenažieru zālē ielikto ‘’atņēma’’ pavasarī negaidītās veselības likstas Ernestam. Tikai pašsaprotami, ka būtiskākos formas uzlabojumus varam gaidīt no jaunatnes. Īsais S!-Velo 2018 sacensību formāts ļāva viņam izpausties un visas sezonas  garumā līdzvērtīgu trasē nebija - 1.vieta V16 grupā S!-Velo 2018 sezonas kopvērtējumā godam nopelnīta. Sezona tika uzsākta novēloti, pasmagi un tikai vasaras otrajā pusē izdevās atgūties. Taču uz Latvijas čempionātu MTB XCO krosā devāmies pārliecinoši, kur sasniegta cienījamā 10.vieta. Tas ir daudz vai maz? Kā zināms uz valsts čempionātiem vāji dalībnieki nebrauc… Pie uzvarām jāpiemin 1.vieta grupā MTB V U15 FILTER CUP 2018, sezonas kopvērtējumā. Ernesta pjedestālu klāstā jāatzīmē, stiprā konkurencē izcīnītā 3.vieta V16 grupā ‘’S!-Šķēršļu velo’’.

Mācības ar sportu mēģina apvienot Kalvis. Labi medicīnas speciālisti mūsu valstī ir ļoti nepieciešami! Bet mēs skumstam pēc tiem laikiem, kad Kalvis vai ik sacīksti priecēja mūs ar pjedestāliem. Zināms, ka braukt māku viņš nav pazaudējis… un mēs ticam arī Kalvim, jo, ja kaut ko uzsāk viņš – rezultātam neizpalikt!

Kaut kas ļoti līdzīgs ir Mārtiņam. Savulaik pabijis sacensību pirmajos koridoros, viņam ir liela pieredze, lai atrastos arī tur tagad! Saprotams, ka paaudzes mainās, nāk klāt jauni sportisti un zūd arī mūsu pašreizējā motivācija, iestājās pašmiers, bet zināms, ka  Mārtiņš ir cīnītājs - viņš visu vēl nav parādījis! Gribam ticēt, ka tas notiksies kopā ar mums. Un komanda tam dos spēku. Atskatoties uz pērn Ventspils sacensībās sasniegto rodās arī ticība tam…

Šķiet vēl nesen, divus gadus atpakaļ Vitālijs bija mūsu komandas līderis, komandas ‘’pedāļa’’ turētājs. Mēs, komanda esam pateicīgi viņam par tiem laikiem, kad apskaudām viņu par jaudu. Jauda un sīkstums bija Vitālija paraksts. Mēs ‘’nenorakstam’’ viņu, jo zinām, ka tas vēl nav viss – savādāk tas nebūtu Vitālijs!

Kasparam šogad padevās labs starts Toyota Rīgas velomaratonā un zināms, ka vadošais koridors tur nodrošināts arī nākamgad. Uzslavas arī par labo darbu komandas labā ‘’Bānīša kausa’’ iegūšanā. Vienmēr stabils un prognozējams sniegums ir Kaspara paraksts, kas lieti noder gadījumos, kad komandai jāpielieto taktika.

Savu sniegumu aizejošajā sezonā pārskatot visaugstāk vērtēju Latvijas čempionāta MTB XCO  7.vietu Master 3,4 grupā. 28 grādu svelme mani ‘’nolika pie vietas’’! Patīkami, ka jau otro gadu pēc kārtas spēju iegūt 3.vietu savā vecuma grupā MTB V40 FILTER CUP 2018, sezonas kopvērtējumā. Sezonas otrā daļa lika man saprast, ka vairāk darba jāiegulda pirmssezonā. Ko un kā darīt tālāk jau zināms!

No aprīļa līdz oktobrim esam piedalījušies 42 sacensībās! 31 reizi esam kāpuši uz pjedestāla. Komanda ieguvusi ‘’Bānīša kausu 2018’’. Iegūta 9.vieta pusmaratona distancē komandu kopvērtējumā Vivus.lv MTB 2018.

Esam apņēmības pilni pārsteigt sevi un citus arī nākamgad!

Komandas vārdā,

Atis

 

 

30.11.2018.